Előfizetői tartalom

Rossz hírt közölt a Tesco, büntetik a befektetők

Portfolio
Profitcsökkenésre számít idén a Tesco, a diszkontláncok miatt egyébként is nyomás alatt lévő brit kiskereskedelmi lánc most a fogyasztói réteg válságával is szembesül, akik a magas energiaárak, üzemanyagárak és élelmiszerárak miatt szenvednek - írja a Bloomberg. A Tesco részvényeinek árfolyama több mint 5 százalékot esett a ma reggeli kereskedésben a londoni tőzsdén a profit warning hatására.

A Tesco menedzsmentjének várakozásai szerint a tisztított működési eredmény 2,4-2,6 milliárd font között lehet a február végén záruló pénzügyi évben – olvasható a cég közleményében és kiemelik, hogy jelentős a bizonytalanság a külső környezet miatt. A Tesco és közeli versenytársai, mint a brit Wm Morrison Supermarkets egyébként is nyomás alatt vannak a diszkontláncokkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés