Előfizetői tartalom

Őrületes mozgások a New York-i kerozin piacán

Egészen elképesztő, ami az elmúlt hetekben zajlik a New York-i repülőgép-üzemanyag piacán. A New York Harbor Jet Fuel (JETINYPR Index), vagyis a keleti parti leszállítású kerozin ára rekord magasságba emelkedett április elején, mely a perzisztens kereslet-kínálati egyensúlytalanságtól való félelemre vezethető vissza. Az árrobbanás mértéke a kereskedők számára is megmagyarázhatatlan és teljesen abszurd jelenség volt, borítékolni lehetett, hogy hamarosan visszarendeződhet az ár. Ezt láthatjuk az elmúlt néhány kereskedési napban, a várakozásoknak megfelelően jelentős korrekció bontakozott ki.

Hajmeresztő mozgások Az orosz-ukrán háború kirobbanása, majd az USA és az EU által bevezetett Oroszországgal szembeni szankciós csomag még jobban felbolygatja az olajpiacot, az amerikai keleti parti kerozin ára pedig izgalmas hullámvasútra került. Az orosz inváziót követő napokban a nyersolaj világpiaci ára kilőtt, melyet a finomított termékek ára is természetesen lekövetett....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái