Előfizetői tartalom

„Úgy tűnik, mintha a Magyar Telekom gyakorlatilag egy egyszemélyes részvénytársaságként lenne működtetve”

Nagy Viktor
A HOLD Alapkezelő, mint a Magyar Telekom meghatározó kisrészvényese többek között azt szeretné elérni, hogy a Magyar Telekom fizessen magasabb osztalékot, és változtasson osztalék-, illetve javadalmazási politikáján. Az alapkezelő nyilvános levelet írt a Magyar Telekom menedzsmentjének, az egyik alapjával az anyacég, a Deutsche Telekom közgyűlésén meghatalmazott által volt jelen, és a Magyar Telekom közgyűlésére is nyújtott be előterjesztéseket, Magyarországon szokatlan módon aktivista részvényesként több eszközzel is igyekszik kisrészvényesi ügyeket előmozdítani. Így jutottunk el az április 12-i Magyar Telekom-közgyűléshez, ahol a Deutsche Telekom a kisrészvényesek minden javaslatát leszavazta. Az esemény után beszélgettünk a HOLD Alapkezelő menedzsereivel, Móricz Dániellel és Cser Tamással.

Múlt héten tartották a Magyar Telekom közgyűlését. Az esemény előtt több lépést is tettetek azért, hogy a menedzsment tudomására hozzátok, nem vagytok elégedettek többek között a társaság osztalék- és javadalmazási politikájával, összességében felfokozott volt a hangulat. Mik voltak a közgyűlés előtt a várakozásaitok? Móricz Dániel: Arra számítottunk, hogy ahhoz...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái