Előfizetői tartalom

Bejelentették: pár napon belül kiváltja az orosz olajat Németország

Portfolio
Jelenleg 12% a németországi olajimportban az orosz termékek súlya és ezt remélhetőleg néhány napon belül nullára csökkentjük, így akkortól teljesen ki tudjuk váltani az orosz olajat – jelentette be a varsói látogatása során Robert Habeck német gazdasági miniszter (képünkön) a Reuters tudósítása szerint. Habeck szavai szerint "ma azt tudom mondani, hogy egy embargó menedzselhetővé vált Németország számára".

Ez sokkal gyorsabb orosz leválási tempót jelent, mint amit eddig a németek hivatalosan jeleztek, hiszen eddig csak arról lehetett tudni, hogy az orosz importsúly a korábbi 35% körülről mostanra kb. 25%-ra csökkent pár hét leforgása alatt és majd év végéig fogják ezt nullára szorítani. Habeck viszont most már csak 12%-os súlyról beszélt és elárulta, hogy jelenleg már csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés