Előfizetői tartalom

A Nyugat elfordul az orosz olajtól, az indiai cégek viszont bejelentkeztek rá

Portfolio
Az elmúlt hónapokban a nyugati vállalatok egyfajta önkéntes szankcióként csökkentették az Oroszországtól beszerzett olaj mennyiségét, de olyan cégek is vannak, amelyek már egyáltalán nem szereztek be orosz olajat, így nagy kérdés volt, hogy melyik piac tudja felszívni a felszabaduló mennyiséget. Most úgy tűnik, az egyik ilyen vevő India lehet, a Reuters úgy tudja, hogy az indiai finomítók hat hónapra szóló olajüzletről tárgyalnak Oroszországgal, havonta több millió hordónyi kőolajat importálhatnak.

A Reuters számításai szerint India már több mint kétszer annyi nyersolajat vásárolt Oroszországtól a február 24-i ukrajnai invázió óta eltelt két hónapban, mint 2021-ben egész évben. Ez a mennyiség akár tovább emelkedhet, ugyanis a Rosznyeft indiai és kínai vállalatokkal tárgyalásokat folytat szállítási megállapodásokról, miután a vállalat elvesztette a nyugati vásárlói...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés