chip
Üzlet

Trump négy éve keresztbe tett, most újabb gigantikus felvásárlással próbálkozik a chipgyártó óriás

Portfolio
Gigantikus tranzakció készülődik a technológia szektorban, az amerikai chipgyártó, a Broadcom megvenné a vállalati cloud szegmensben tevékenykedő VMware nevű vállalatot. A tranzakció értéke elérheti az 50 milliárd dollárt a Financial Times értesülései szerint.
Június 3-án online zárt befektetési klubot szervezünk Signature előfizetőinknek. A téma minden befektetéssel rendelkező magánszemélyt érint: hogyan védekezhetünk az infláció ellen. További részletek itt:

Több forrásból is szivárognak információmorzsák azzal kapcsolatban, hogy tárgyalásokat folytat az amerikai chipgyártó, a Broadcom a vállalati cloud computing céggel, a VMware-rel az esetleges felvásárlásáról. A Bloomberg, a Reuters, a New York Times és a The Wall Street Journal is megszellőztette, hogy zajlanak a megbeszélések. Hozzátéve, hogy lehetséges, hogy nem lesz végül üzlet.

A Financial Times értesülései szerint az ajánlati ár elérheti az 50 milliárd dollárt.

A VMware piaci kapitalizációja a pénteki záróárfolyammal számolva 40,3 milliárd dollár és a részvények árfolyamának közelmúltbeli mélyrepülése jó felvásárlási célponttá tette. A 2019-es csúcshoz képest lefeleződött az árfolyam, az év elejéhez képest pedig 20 százalékkal vannak alacsonyabban a részvények. A Broadcom jóval nagyobb vállalat, kapitalizációja meghaladja a 222 milliárd dollárt.

A Broadcom már egy ideje keresi az akvizíciós lehetőségeket a szoftverpiacon, a legutóbbi nagy tranzakció a Symantec 2019-es felvásárlása volt, 11 milliárd dollárért. Akkor azt nyilatkozta a vállalat vezérigazgatója, hogy az M&A jelentős szerepet játszik a Broadcom növekedési stratégiájában és ez a következő logikus lépés. A szektorban több jelentős akvizíció fűződik a Broadcom nevéhez, különösen a 2010-es évek második felében volt aktív a Broadcom, 2016-ban a Brocade Communicationst vette meg 5,9 milliárd dollárért, 2018-ban pedig a CA Inc. nevű céget vásárolta fel 18 milliárd dollárért. A Qualcomm tervezett felvásárlását 2018-ban Donald Trump megakadályozta, nemzetbiztonsági okokra hivatkozva.

A VMware felvásárlásával a chipgyártó egy diverzifikált technológiai vállalattá válhatna, amely a félvezetők mellett cloud szolgáltatásokat is kínál.

A VMware frankfurti tőzsdén kereskedett részvényei 20 százalékos pluszba ugrottak, míg a Broadcom 5 százalékot esett a londoni tőzsdén.

vmware
A VMware árfolyamának alakulása a frankfurti tőzsdén

Címlapkép: Getty Images

velencei-to
capa-voros-tenger
ukrajna-terkep-europa
kigyo-sziget-falfestmeny-kijev-ukrajna-orosz-ukran-haboru
erdotuz-forrosag-hoseg-gorogorszag-gorog-fovaros-athen-tuzoltas
repuloter-repter-repules-biztonsagi-ellenorzes-csomag-borond-utazas
Díjmentes online előadás
Érdemes most beszállni?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
bankkártya okostelefon kéz nő okosóra