Előfizetői tartalom

Sok a baj a lítiummal - Mi lesz veled elektromos közlekedés?

Portfolio
Az elektromos közlekedés közelgő térnyeréséről és boomjáról sokszor beszélünk, nem ártana ehhez azonban alapanyag is. Az elektromos autók piaca szinte kielégíthetetlen keresletet támaszt a lítium iránt, a csodafém ellátási válsága azonban megkérdőjelezheti a közlekedés gyors elektrifikációját. A Bloomberg öszefoglalta a lítiumpiac legnagyobb gondjait, illetve azt is, hogy milyen lehetőségek vannak, amik hosszabb távon talán ki tudják húzni a csávából az elektromos közlekedési szektort és az akkumulátorgyártókat.

Az elektromos autók piaca kielégíthetetlen keresletet támaszt a lítium iránt. A csodafém ellátási válsága azonban ronthatja a világ esélyeit az éghajlati célok elérésére. Kapcsolódó cikkünk 2021. 07. 22. Megállapodást kötött a Tesla és a világ egyik legnagyobb bányavállalata 2020. 09. 17. Így látja a magyar kutató az akkumulátorgyártás jelenét és jövőjét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés