FONTOS Brutálisan megdrágult az autózás - Mit lehet tenni?
 
Előfizetői tartalom

Nem minden szakadt be a tőzsdéken - Így keresnek brutális pénzeket a profik

Portfolio
Az elmúlt hónapokban jelentős esést szenvedtek el a tőzsdék, a befektetők korábbi kedvenceinek számító növekedési részvényekbe kegyetlenül beleadtak, azonban jó lehetőségek mindig vannak a piacon - a shortoláson kívül is. Az olajár például töretlenül ralizik tovább, és sok Wall Street-i profi szerint a mostani szintek még messze nem jelentik a csúcsot, tekintve, hogy a növekvő kereslettel nem tud lépést tartani a kínálat. Legújabban a Goldman Sachs emelte meg az olajárra vontakozó célárát és több kereskedési ötletet is megosztott, amivel meg lehet játszani az olajár emelkedését - közülük egy olyan pozíciót is, amelyet épp a héten nyitottak.

Célárat emelt a Goldman Sachs

A nagybankok közül az olajár alakulása tekintetében legnagyobb pesszimisták, a Citi és a Barclays is bedobta nemrég a törölközőt a lefelé mutató előrejelzéseket illetően, miután az olaj minden lefelé mutató katalizátoron úthenger módjára ment át, és 3 hónapos csúcsra emelkedett.

brnt

Ezzel párhuzamosan a Wall Street-i nagyágyúk közül egyre többen jönnek ki magasabbnál magasabb célárral az olajra.

A héten a Goldman Sachs közzétett egy elemzést, amelyben ismét felülvizsgálta előrejelzését és a célárát, mondván, hogy a strukturális kínálati hiány továbbra sem oldódott meg (annak ellenére, hogy egy rövid időszak erejéig az olajpiac 2020 júniusa óta először többletet mutatott), és a bank 125 dollárról 140 dollárra emelte a nyári árfolyamcsúcsra vonatkozó előrejelzését, miközben a korábbinál 10 dollárral magasabbra emelte a 2022-es év hátralévő részére vonatkozó célárát.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés