Előfizetői tartalom

Nincs menekvés, már a legbiztosabb stratégia sem működik a tőzsdéken

Portfolio
Mivel a részvények és az állampapírok részben a Fed kamatemelésére reagálva újból zuhannak, a klasszikus 60/40, vagyis 60 százalékban részvényekre és 40 százalékban kötvényekre allokált befektetési módszer sem teljesít túl jól, az ilyen portfólió értéke az aktuális negyedévből eltelt eddigi időszakban mintegy 14 százalékot zuhant. A Bloomberg által összeállított adatok szerint ez rosszabb negyedéves eredmény, mint a 2008-as globális pénzügyi válság mélypontján és a világjárvány idején.

Ez a legújabb jele annak, hogy a kötvények fedezeti ereje az inflációs korszakban eltűnik, ami vagyonzsugorodást okoz az amerikai nyugdíjalapokban, miközben egyre nagyobb tétje van annak, hogy a világ újabb inflációnak, recessziónak, vagy akár stagflációnak néz elébe. A különböző forgatókönyvekről, valamint a kötvényekben rejlő lehetőségekről a szakértők véleménye...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés