bét
Üzlet

Nagyot ment a magyar tőzsde, megtépték a Molt és a Richtert

Portfolio
Az elmúlt hetekben a magas infláció, a jegybanki kamatemelések, illetve a recessziós félelmek dominálták a befektetői hangulatot és ezzel összhangban jelentős esés lehetett látni a tőzsdéken. Ezen a héten azonban már látszik némi megnyugvás a piacon, az európai tőzsdék is visszapattantak, és a három napos szünet után az amerikai tőzsdék is jelentős emelkedéssel indították a hetet. Összességében tehát javulni az kezdett a hangulat a nemzetközi piacon, és ezzel együtt a magyar tőzsde is jelentős emelkedéssel zárt ma, részben a Mol és a Richter jó teljesítményének köszönhetően, de a Magyar Telekom kivételével az összes blue chip pluszban fejezte be a napot.

Ma a BUX-index 3,1 százalékos pluszban fejezte be a napot az utolsó záróértékéhez képest. A BUX-index jelenleg az 50 és a 200 napos mozgóátlaga alatt áll, tehát közép- és hosszútávon eső trend látszik, viszont az index a 20 napos mozgóátlaga fölött áll, ami arra utal, hogy rövidtávon emelkedő trend alakult ki.

Alapvetően jó volt a hangulat a magyar tőzsdén, a blue chipek közül a Mol, a Richter és az OTP árfolyama emelkedett, miközben csak a Magyar Telekom árfolyama esett.

Hazai blue chipek mai árfolyamváltozása

A hazai midcapek piacán jó volt a hangulat, a legjobban a Rába és a Waberer's teljesített, előbbi 5,0, utóbbi 3,8 százalékot erősödött, a sor végén a Duna House állt 1,1 százalékos eséssel.

Hazai midcapek mai árfolyamváltozása

A legnagyobb forgalom ma az OTP papírjaiban volt, 5,7 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a vállalat részvényei, de a Top5-ben szerepelt még a Mol, a Richter, a 4iG és a Magyar Telekom részvénye is.

Az öt legnagyobb forgalmú részvény a budapesti tőzsdén (millió forint)

Címlapkép forrása: Szabó Gábor / Gabriel Szabo

covid
számla befizetés
repülő nyaralás léiközlekedés beach
olaj
arany
Díjmentes online előadás
Hogyan csináld a gyakorlatban?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
számla befizetés