Előfizetői tartalom

Újabb csúnya időszak jöhet a tőzsdéken, de így át lehet vészelni

Portfolio
Az elmúlt félév kifejezetten gyengére sikerült a részvénypiacok számára, és könnyen lehet, hogy az év hátralévő részében sem lesz köszönhet, ha az infláció nem mutatja a lehűlés jeleit, és a jegybankok addig emelik a kamatokat, hogy végül recesszióba kerül a gazdaság. Persze nem ez az egyetlen forgatókönyv a második félévre vonatkozóan, ha például az infláció csökkenni kezd, az megágyazna egy jobb részvénypiaci teljesítménynek. Ettől függetlenül lehetőségek mindig vannak a piacon, az HSBC és a Strategic Initiatives stratégái pedig megosztottak több ötletet azzal kapcsolatban, hogyan lehet átvészelni az előttünk álló tőzsdei vihart.

Siralmas volt az első félév, de valószínűleg még nincs vége 2022 első féléve borúsan alakult a globális részvénypiacok számára, de a stratégák szerint továbbra is sötét felhők vannak a horizonton, és még idő lesz, mire a vihar elvonul. Az S&P 500 a múlt héten 1970 óta a legnagyobb első félévi esést könyvelte el, az év eleje óta 20,6 százalékkal esett. Közben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés