Előfizetői tartalom

Kész, vége: csődvédelmet kért a kriptobróker

Portfolio
A Voyager Digital nevezetű kriptobróker cég kedden indította meg a csődeljárást, a vonatkozó beadványban 1 milliárd és 10 milliárd dollár közötti vagyon szerepel, a kötelezettségek pedig ugyanebben a sávban mozognak. A vállalat közleményében azt írta, hogy nagyjából 1,3 milliárd dollárnyi kriptót tart a platformján, és több mint 350 millió dollárt tart készpénzben az ügyfelek nevében a New York-i Metropolitan Commercial Banknál. Állításuk szerint a  csődeljárás lehetővé teszi, hogy a cég egy átszervezési folyamatot hajtson végre annak érdekében, hogy az ügyfelek kártérítést kaphassanak.

A Voyager hatalmas veszteségeket szenvedett el a Three Arrows Capital kripto fedezeti alapnak való kitettségéből, amely a múlt héten ment tönkre, miután számos iparági cégtől felvett hitelét - köztük a Voyagertől kapott 650 millió dollárt - nem fizette ki. Erősen hiszünk az iparág jövőjében, de a kriptopiacok elhúzódó volatilitása és a Three Arrows Capital fizetésképtelensége...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái