Előfizetői tartalom

Nem a rezsicsökkentés kivezetésével, hanem a kapkodással van a baj

Portfolio
A Habitat for Humanity Magyarország a rezsicsökkentésről hozott döntés felülvizsgálatára szólítja fel a magyar kormányt. A rezsicsökkentés eddigi formáját elkerülhetetlen előbb-utóbb kivezetni, ez a kapkodás azonban sokakat csak még rosszabb helyzetbe hoz. Gondos számításokon alapuló, sávos energiaárak meghatározására lenne szükség, amelyek szociálisan célzott lakhatási és energiahatékonysági felújítási támogatások bevezetésével egészülnek ki. Erre lennének akár uniós források is, ha a kormány igénybe venné őket - írja a szervezet közleményében.

A tegnapi napon a kormány váratlan és rendkívüli döntést hozott azzal, hogy az eddigi kommunikációjának ellentmondóan, az extrémen emelkedő nemzetközi energiaárakra hivatkozva, bejelentette, hogy augusztus 1-jétől korlátozza a lakosság számára az áram és a gáz “kedvezményes” áron felhasználható havi mennyiségét. Azaz az eddig mindenáron megvédeni tervezett rezsicsökkentést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés