bitcoin
Üzlet

Feltámadt a bitcoin, egy hónapja nem látott szintet ostromol

Portfolio
A bitcoin több mint egy hónap után először átlépte a 23 000 dolláros küszöböt, részben azoknak a befektetői várakozásoknak köszönhetően, hogy az amerikai jegybank a vártnál kevésbé agresszív kamatemelésre készül, ez pedig megkönnyebbülést váltott ki a kriptovaluták piacán, de általánosságban a részvénypiacokon is.

A legnagyobb piaci értékű kriptovalutának számító bitcoin szerdán 23 800 dollárig emelkedett, ami 24 óra alatt 8 százalékos erősödést jelent, ezzel a jegyzés júniusi szintre emelkedett.

btch0720

A piacot megnyugtatta, hogy a Fed a következő kamatdöntő ülésére enyhébb politikai lépéseket helyezett kilátásba. Ennek azért is van nagy jelentősége, mert az amerikai jegybank szigorúbb monetáris politikájának hatásai súlyosan rányomták a bélyegüket az olyan kockázatos eszközökre, mint a részvények és a kriptovaluták.

Ez nem feltétlenül a medvepiac vége, de a bitcoin számára már régóta esedékes egy fellélegzős rali. A bitcoin kezd magára találni egy rázós hónap után, és a következő hét sokatmondó lesz

- mondta Antoni Trenchev, a kripto hitelező Nexo vezérigazgatója.

Az amerikai jegybank várhatóan a következő kamatdöntő ülésén ismét emelni fogja a kamatokat, de a közgazdászok ezúttal kevésbé agresszív, 100 helyett 75 bázispontos emelést prognosztizálnak.

A kriptovalutákat a hagyományos pénzügyi piacokkal korrelálatlan eszközosztálynak tartották egyesek, de ahogy az intézményi tőke a digitális eszközökbe áramlott, ez a tézis is megdőlt, amint a Fed elkezdte a kamatemelést.

A 22 700 dollár feletti rali azt jelenti, hogy a bitcoin ismét a 200 hetes mozgóátlaga fölé került, ami Yuya Hasegawa, a japán Bitbank kriptotőzsde kriptopiaci elemzője szerint egy trendforduló technikai alapjait teremti meg.

A piacnak egy kicsit több biztosítékra van szüksége a Fed kamatemelési ütemének lassulásához. Mindazonáltal a bitcoin rövid távú kilátásai pozitívak, és a héten akár 29 ezer dollár körüli szintre is emelkedhet

- mondta.

btc200heti

Eközben a befektetők abban reménykednek, hogy a likviditási problémákból származó bedőlési hullámnak vége lehet. A kriptovaluták hatalmas eladási nyomás alá kerültek az elmúlt néhány hónapban, részben amiatt is, hogy néhány kriptoipari vállalkozás összeomlása hullámokat generált a piacon. A terra, egy úgynevezett algoritmikus stablecoin májusban szinte nullára zuhant, elindítva egy olyan eseményláncolatot, amely végül a Celsius, a Three Arrows Capital és a Voyager kripto cégek csődjéhez vezetett.

Közben az ethereum árfolyama is egyre feljebb kerül, a második legnagyobb kriptovaluta az elmúlt hét napban több mint 40 százalékot emelkedett, amit a hálózatának a "Merge" néven ismert, várva várt frissítése miatti optimizmus táplál.

eth0720

A fejlesztők most arra számítanak, hogy a frissítés, amely az ethereumot a környezetvédelmi szempontból kétes kriptobányászattól egy energiatakarékosabb rendszer felé mozdítaná el, szeptember 19-ig elkészül.

"A kriptobányászatot erősen kritizálták, hogy energiaigényessége miatt hozzájárul a klímaváltozáshoz, és mivel Európában és az Egyesült Államokban erdőtüzek tombolnak, az az ígéret, hogy az ethereum tranzakciók kevésbé károsíthatják a környezetet, érdeklődési hullámot váltott ki

- mondta Susannah Streeter, a Hargreaves Lansdown vezető befektetési és piaci elemzője.

(CNBC)

Címlapkép: Getty Images

tőzsde részvény
Mol Dunai Finomító Dufi benzinkút kőolajfinomító
cser-palkovics andras
zaporizzsjai-atomeromu-ukrajna

Holdblog A pénz valódi értéke

(Archívumunkból 2019)   Értékalapú befektetőként törekednünk kell arra, hogy olcsó eszközöket tartsunk a portfóliónkban....

2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Model Validation Quantitative Analyst

Model Validation Quantitative Analyst
Díjmentes online előadás
Hogyan működik a tőzsde, mik az alapok, hogy válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Díjmentes online előadás
Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni?
tőzsde részvény