Előfizetői tartalom

A kormány elment a falig az üzemanyagárstoppal, a helyzet már tarthatatlan volt

Az elmúlt hónapokban a Mol vezetői és más, iparági szakértők is rendszeresen jelezték, hogy az üzemanyagárstop gyakorlatilag fenntarthatatlan, a Molra, mint a mostanra gyakorlatilag egyedüli üzemanyag-nagykereskedőre elképesztő nyomást helyez, és okozhat előbb-utóbb komoly ellátási gondokat, főként a gázolaj piacán. A magyar kormány végre meghallotta az iparági szereplők aggodalmait, és lépett, de ehhez az is kellett, hogy a régió több finomítójához hasonlóan most a Mol százhalombattai finomítója is leáll, ezzel pedig a gázolajtermelés a harmadára csökken. Nagy kérdés, hogy a kormány lépései tényleg beindítják-e az üzemanyagimportot, és az is, hogy érdemben csökken-e a piaci ár miatt a magyarországi üzemanyagfogyasztás, a magyar kutakon ugyanis az elmúlt hónapokban úgy tankoltak az autósok, mint ha nem lenne holnap.

Jöttek a figyelmeztetések A Mol vezetői már hónapok óta kongatták a vészharangot, azt jósolva, hogy ha nem történik érdemi változás a hazai üzemanyag-keresletben, akkor hamarosan ellátási problémák léphetnek fel, az európai összevetésben kiemelkedően alacsony benzin- és gázolajár mellett ugyanis egyre magasabb csúcsokra emelkedett az üzemanyagfogyasztás, az árstopok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés