Előfizetői tartalom

A kormány elment a falig az üzemanyagárstoppal, a helyzet már tarthatatlan volt

Nagy Viktor
Az elmúlt hónapokban a Mol vezetői és más, iparági szakértők is rendszeresen jelezték, hogy az üzemanyagárstop gyakorlatilag fenntarthatatlan, a Molra, mint a mostanra gyakorlatilag egyedüli üzemanyag-nagykereskedőre elképesztő nyomást helyez, és okozhat előbb-utóbb komoly ellátási gondokat, főként a gázolaj piacán. A magyar kormány végre meghallotta az iparági szereplők aggodalmait, és lépett, de ehhez az is kellett, hogy a régió több finomítójához hasonlóan most a Mol százhalombattai finomítója is leáll, ezzel pedig a gázolajtermelés a harmadára csökken. Nagy kérdés, hogy a kormány lépései tényleg beindítják-e az üzemanyagimportot, és az is, hogy érdemben csökken-e a piaci ár miatt a magyarországi üzemanyagfogyasztás, a magyar kutakon ugyanis az elmúlt hónapokban úgy tankoltak az autósok, mint ha nem lenne holnap.

Jöttek a figyelmeztetések A Mol vezetői már hónapok óta kongatták a vészharangot, azt jósolva, hogy ha nem történik érdemi változás a hazai üzemanyag-keresletben, akkor hamarosan ellátási problémák léphetnek fel, az európai összevetésben kiemelkedően alacsony benzin- és gázolajár mellett ugyanis egyre magasabb csúcsokra emelkedett az üzemanyagfogyasztás, az árstopok...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái