Előfizetői tartalom

Örülhetnek a BP részvényesei az elszálló olajárnak

Portfolio
Rekordprofitokról számolnak be a világ olajvállalatai, miután az orosz-ukrán háború magasba repítette a nyersanyagárakat. Nincs ez másképp a BP-nél sem, amely ma tette közzé második negyedéves gyorsjelentését. A brit olajipari óriás az elemzői várakozásokat felülmúló, 8,5 milliárd dolláros nettó eredményről számolt be és 10 százalékkal megemelte a negyedéves osztalékát.

A BP 8,5 milliárd dolláros nettó eredménnyel zárta az április-júniusi időszakot, ami a többszöröse a tavalyi második negyedévben elért 2,8 milliárd dollárnak és jelentős emelkedés az első negyedévi 6,2 milliárd dollárhoz képest is. A Refinitiv konszenzusa szerint az elemzők 6,3 milliárd dollárt vártak, ehhez képest meglepetést okozott a társaság. A brit olajvállalat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés