Előfizetői tartalom

20 százalékot szerezhet a 4iG a SpaceComban

Portfolio
A 4iG tavaly júniusban jelentette be, hogy megállapodást kötött egy izraeli céggel, a SpaceCommal, hogy irányító többségi tulajdont szerezzen az izraeli társaságban. A tel-avivi tőzsdén jegyzett SpaceCom négy geoszinkron műholdjával globális lefedettséggel rendelkező műhold üzemeltető és szolgáltató vállalat, amely Magyarországon és a régióban AMOS 3 műholdján keresztül biztosítja szolgáltatásait. Akkor azt is közölték, hogy a tranzakció becsült értéke 65 millió dollár. Most az is kiderült, hogy miközben a 4iG 51 százaléknyi részesedés megszerzését célozta meg, az Izraeli Kommunikációs Minisztérium a SpaceCom 20 százalékának megszerzéséhez adta meg előzetes hozzájárulását.

20 százalékot szerezhet a 4iG A 4iG ma bejelentette, hogy a HungaroDigitel, - a 4iG és az Antenna Hungária leányvállalata -, valamint a SpaceCom között 2021. október 11-én létrejött, 2022. február 9-én módosított, a SpaceCom részvényei 51 százalékának megvásárlására vonatkozó szerződés kapcsán Izrael Kommunikációs Minisztériuma a vevő részére a részvények 20 százalékának...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái