Előfizetői tartalom

Működik az olcsó orosz olaj - Itt a félbilliós eredmény a Molnál

484 milliárd forint, ekkora eredményt szállított a Mol egy negyedév alatt, ez duplája az egy évvel korábbinak, és közel háromszorosa annak, amit a cég (szó szerint) békeidőben tud. Hogy mi kellett a bődületes új rekordhoz? Elsősorban az, hogy a Mol még mindig hozzájut az olcsó orosz olajhoz, miközben a világpiaci olaj- és gázár elszállt, a cég pedig termékei nagy részét magas áron tudja értékesíteni, emiatt korábban soha nem látott szintre tágultak ki az árrések. Még úgy is nagyon jól megy a Molnak, hogy a szabályozott kis- és nagykereskedelmi árak és az extraprofit adó negatívan hat. Az első félév erős számait látva a menedzsment optimistább lett, a korábbinál magasabb eredménnyel és pénzárammal számolnak.

Brutális növekedés Mint ahogy arra már a gyorsjelentést beharangozó elemzésünkben is írtuk, bődületes számokat produkált a Mol az idei második negyedévben, sok esetben korábban soha nem látott eredményt szállított a cég, aminek oka egyrészt az, hogy továbbra is hozzájut az olcsó orosz olajhoz, termékeinek nagy részét azonban a magas világpiaci árakhoz árazza, emiatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés