Előfizetői tartalom

Ez lenne az internet utolsó sarka, amelyet beragyog a nap? - Veszélyes hely lett a TikTok

Portfolio
A kínai ByteDance érdekeltségébe tartozó videómegosztó platform, a TikTok az elmúlt évek legnépszerűbb szórakoztató közösségi média alkalmazásává vált, és különösen nagy népszerűségnek örvend a fiatalkorúak körében. A rövid, általában szórakoztató vagy ismeretterjesztő céllal készült videók megosztására szakosodott platform azonban nem mentes a veszélyektől, amelyeket a fejlesztőnek egyelőre nem sikerült maradéktalanul kezelnie. Ahogy arra az elmúlt időszak botrányai is rámutatnak, a saját magát az "internet utolsó napfényes sarkának" nevező alkalmazásnál fundamentális problémák vannak az adatgyűjtési irányelvekkel, a tartalom-moderálással és magával az ajánló algoritmussal is.

A dezinformáció melegágya Abbie Richards, TikTokra szakosodott független dezinformáció-kutató szerint a videómegosztón, annak videóchatre erősen hajazó felhasználói interfésze miatt, hajlamosak vagyunk jobban bízni a tartalomgyártóban, aki úgy közvetíti felénk üzenetét, mintha személyesen csak velünk osztaná meg azt. Az így létrejött kommunikációs tér intim jelleget...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés