Előfizetői tartalom

Sok kicsi sokra megy – Minden forintérmét aktívan használnak

Bódi-Schubert Anikó, MNB
|
Végső Tamás, MNB
Az elmúlt években több jegybanki tanulmány is elemezte a vállalati és lakossági fizetési szokásokat, a Covid-19 járvány azokra gyakorolt hatását, valamint a forgalomban levő készpénzállomány alakulását. A készpénzforgalom vizsgálatakor azonban a legtöbb esetben a lakosság és a vállalatok által felvett, valamint a hitelintézetekbe, majd onnan a jegybankba befizetett bankjegyekre fókuszálunk, s csak ritkán ejtünk szót az érmékről. Pedig a köznyelvben aprópénznek nevezett címletek is fontos szereplői a készpénzforgalomnak. Kezelve ezt a „hiányosságot”, a következőkben áttekintjük a hazai érmeforgalom elmúlt 5 évének legfontosabb jellemzőit.

Banking Technology 2022 A hazai és globális payment trendekről és az innovítav fizetési megoldásokról is szó lesz a Portfolio október 6-ai Banking Technology konferenciáján. Regisztráció és részletek itt! Információ és jelentkezés Mennyi forintérme van forgalomban? A legfrissebb, 2022. július 31-i adatok...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái