Előfizetői tartalom

Tőzsdére megy a Porsche: többet érhet mint a Volkswagen, töredék annyi eladott autóval

Portfolio
A jelenlegi tőkepiaci környezet nem épp a legkedvezőbb a tőzsdei bevezetések számára: a kamatemelési ciklus, az infláció, a háború, az energiaválság mind rányomják a bélyegüket a piaci hangulatra. Európa történetének egyik legnagyobb IPO-ja azonban éppen most készül Németországban, ahol a Porsche papírjaival indulhat majd el a kereskedés, ráadásul a piaci információk szerint akkora lehet a vállalat piaci értéke, hogy annál a Volkswagennél is nagyobb lehet, amelynek jelenleg része a cég. A magas értékeltség nem véletlen, a befektetők szeretik a magas marzsokkal operáló, felsőkategóriás prémiumgyártókat, nem véletlenül volt már Ferrari tőzsdei bevezetésénél is hasonlóan nagy felhajtás.

Egy Porsche már van a tőzsdén Európa történetének egyik legnagyobb IPO-ja van készülőben, hamarosan a Porsche részvényeivel indulhat el a kereskedés. Érdemes azonban figyelni arra, hogy van már egy Porsche a tőzsdén, és a két cég között ugyan van kapcsolat, mégsem ugyanarról a vállalatról van szó. A tőzsdére készülő Porsche AG tulajdonosa a Volkswagen, amely 2009-ben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés