Előfizetői tartalom

A háború mellékhatásai: az energiabiztonság most az uniós klímavédelmet is szolgálja

A klímatárgyalások hangzatos céljai és a valóság talán még sosem távolodtak el annyira egymástól, mint az orosz-ukrán háború kitörése óta. Miután megindultak a tankok, az elmúlt évek zöld ígéreteit háttérbe szorították a napi energiaellátás gondjai. Ám lehet, hogy a végén mégsem a jegesmedvék húzzák a rövidebbet - az energiabiztonsághoz ugyanis éppen arra lenne szükség, mint a klímavédelemhez: CO2-mentes új forrásokra.

Zöld aktivisták körében Európa-szerte nagy elismerést váltott ki az osztrák kormány 2020. tavaszán, amikor bejelentette a Graz-tól 20 km-re lévő szénerőművének nyugdíjazását. „Az utolsó szénerőmű bezárása történelmi lépés: Ausztria végre maga mögött hagyja a szénalapú áramtermelést…és 2030-ra 100 százalékban zöld villamos energiára fog váltani” – büszkélkedett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés