Előfizetői tartalom

Súlyos támadás érte a népszerű üzenetküldőt - figyelmeztetést adtak ki

Portfolio
A közelmúltban közel 2000 Signal felhasználó telefonszámát és SMS megerősítő kódját lopták el, amely azért problémás, mert a támadók újraregisztrálhatják az áldozat telefonszámát az applikációban, hogy a nevében küldjenek és fogadjanak üzeneteket. A Signal az ilyen támadások megelőzésére a regisztrációs zár funkció használatát javasolja - írja a Nemzeti Kibervédelmi Intézet a Facebook oldalán, ahol egy útmutatót is csatoltak a figyelmeztetéshez.

A regisztrációs zár, vagy registry lock funkció az alábbiak szerint működik: Amennyiben ezt engedélyezzük, be kell állítanunk egy PIN KÓDOT, amit a rendszer kérni fog, ha a telefonszámot újraregisztrálnánk (vagy ezzel helyettünk valaki más próbálkozna). A PIN kód azonban akkor is hasznos lehet számunkra, ha helyre akarjuk állítani a profilunkat, beállításainkat, kontaktjainkat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés