Előfizetői tartalom

Idén is karbonsemlegesek a Portfolio konferenciái

Portfolio
Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (IPCC) legutóbbi jelentése szerint 3 évünk maradt, hogy a klímaváltozás okozta súlyos hatásokat elkerüljük, éppen ezért kritukus feladat, hogy minden egyén, szervezet, vállalat, kormány és ország megragadja a lehetőséget, és amit a saját szintjén tenni tud, azt meg is tegye. A vállalatok, cégek működése szükséges velejárója a mindennapjainknak, a modern világ fenntartását viszont visszafogott környezeti terheléssel kell megvalósítani. Minden munkahelynek, munkafolyamatnak, eseménynek van karbonlábnyoma - így a Portfolio rendezvényei és konferenciái is károsanyag-kibocsátással járnak. A Portfolio Csoport szeretné, ha ezen üzleti tevékenység nem terhelné extrán a környezetet, ezért a tavalyi évhez hasonlóan, idén is semlegesítjük minden őszi konferenciánk kibocsátását. A karbonlábnyom kiszámításában, majd a semlegesítésben a Strive van segítségünkre, amely különböző széndioxid-semlegesítő hatású projektek finanszírozásával támogatja az önkéntes vállalásunkat.

Az utóbbi évek egyik legfontosabb kihívása a klímaváltozás káros hatásainak megelőzése, ezen belül is az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése, ami nem is olyan egyszerű, hiszen minden tevékenység jár valamekkora kibocsátással, még egy konferencián való részvétel is. A Portfolio tavaly ősszel indította el a rendezvények karbonsemlegesítését, idén ősszel...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái