Előfizetői tartalom

Lakossági napelemek: mielőbb átalakítaná az elszámolást a MEKH

Portfolio
Nincsenek könnyű témák manapság az energetikában, de talán az egyik legnehezebb a megújulók rendszerintegrációjának kihívásai - fogalmazott a Portfolio Energy Investment Forumon tartott, a klímacélok villamosenergia-szektorban való megvalósításának gyakorlati korlátairól szóló előadását Ságvári Pál, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal nemzetközi kapcsolatokért felelős elnökhelyettese. Elmondása szerint a problémák zömét a háztartás méretű (HMKE) napelemes rendszerekhez kapcsolódik, ahol a legnagyobb megoldandó kihívás a szaldóelszámoláshoz fűződik.

A háború kapcsán mindenki számára világossá vált, hogy a gázfüggőséget csökkenteni, míg az energiafüggetlenséget növelni kell, összességében pedig egy, a jelenleginél ellenállóbb, rugalmasabb villamosenergia-rendszerre van szükség. A klímacélok mellett ezzel összefüggésben is örömteli a magyarországi napalemes kapacitás felfutása; a 2030-as 6500 MW-os cél már 2024-ben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés