Előfizetői tartalom

Eljött a nagy nap, olyan adat érkezik, amibe beleremeghetnek a tőzsdék

Ma jön ki az amerikai inflációs adat, ami könnyen meghatározhatja a részvény-, kötvény- és devizapiacok mozgását a következő hetekben, az adatközlés utáni órákban pedig főként az amerikai részvény- és a dollárpiacon hozhat heves csapkodásokat. A piaci szereplők azért figyelik kiemelten a fogyasztói árindex alakulását, mert ezen keresztül következtetnek arra, hogy az amerikai jegybank milyen intenzíven és meddig emeli a jegybanki alapkamatot. Röviden összefoglalva, ha a vártnál magasabb az amerikai infláció, akkor nagy esés, ha alacsonyabb, akkor pedig emelkedés jöhet a tőzsdéken.

Jön Az Adat Ma érkezik a hónap legjobban várt adata, az Egyesült Államokban közzéteszik a szeptemberi inflációs adatot. A fogyasztói árindex a várakozások szerint az előző havi 8,3 százalék után 8,1 százalékkal emelkedhetett év/év alapon, a hó/hó emelkedés üteme 0,2 százalék lehetett az elemzők szerint. Hogy ne legyen ennyire egyszerű a képlet, érdemes még a maginflációt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés