Előfizetői tartalom

Őrült fordulat a tőzsdéken, évek óta nem láttunk ilyet - Mi történik?

A tegnapi gyalázatos amerikai inflációs adat megjelenése után annak rendje és módja szerint megütötték a tőzsdéket, ami azonban azután jött, arra kevesen számítottak, akkora fordulat következett, amit évek óta nem láttunk. A tőzsdék szárnyaltak, a dollár gyengült, és még a forint is tudott erősödni. Mutatjuk az okokat.

Vártnál magasabb az infláció Nem túlzás azt állítani, hogy a hónap legfontosabb makroadata volt az amerikai inflációs statisztika, hiszen az, hogy az alapján a Fed mennyire szigorú monetáris politikát valósít meg, milyen ütemben, és milyen magasra emeli az irányadó kamatot, globálisan, szinte minden tőkepiaci termék árára hatással van, az adat megjelenését követő tőkepiaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés