Előfizetői tartalom

Előkerült a hacker, aki feltörte a magyar diákok rendszerét

Portfolio
Hétfőn derült ki, hogy néhány héttel ezelőtt sikeres adathalász támadás érte a Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer, azaz a KRÉTA fejlesztőcégét, az eKRÉTA Informatikai Zrt.-t. Az esetről értesülő Telexnél jelentkezett az egyik hacker, aki a jelek szerint részt vett a támadásban, és újabb részleteket árult el a történtekről.

A támadás sikeres volt, így a támadó illetéktelen hozzáférést szerezhetett a közoktatás minden intézményében kötelezően használt adminisztrációs rendszer adataihoz. A LAP SZERINT VALAMENNYI DIÁK ÖSSZES, A KRÉTA-BAN KEZELT ADATA KISZIVÁROGHATOTT, DE NEMCSAK EZEKHEZ, HANEM A CÉG MÁS ADATBÁZISAIHOZ ÉS A FORRÁSKÓDOKHOZ, ILLETVE A FEJLESZTŐK BELSŐ KOMMUNIKÁCIÓJÁHOZ IS...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés