Előfizetői tartalom

Itt az újabb meredek kriptós sztori, rekordmértékben zuhant a világ egyik leggazdagabb emberének vagyona

Portfolio
Néhány héttel ezelőtt Sam Bankman-Friedra még úgy tekintették, mint kriptovilág egyik legismertebb, legbefolyásosabb, és legvagyonosabb szereplője, aki hajlandó hatalmas vagyonát az iparág megmentésére fordítani. A 30 éves férfi olyan projekteket támogatott, mint a BlockFi, a Voyager Digital és a Celsius, de befektetett a Robinhoodba is, felvetve a spekulációkat, hogy felvásárolhatja a kereskedési alkalmazást. Tavaly még azt mondta, hogyha az FTX nevű kriptotőzsdéje elég nagy lesz, akkor elnyeli a CME Groupot vagy a Goldman Sachs-t. Úgy tűnt, hogy vagyonát - ami 26 milliárd dollárra rúgott a csúcson - a világ átalakítására fogja felhasználni, milliókat adományozott a demokratáknak, és megígérte, hogy egy nap az egészet politikai- és jótékonysági célokra adományozza majd. Ezek a tervek azonban finoman szólva is megkérdőjeleződtek a napokban.

Megint lejtőn a kriptovaluták Hónapok óta tartó oldalazás után már nagyon érett egy nagyobb elmozdulás a bitcoin árfolymában, és a héten ez meg is érkezett, hiszen a legnagyobb piaci értékű kriptovaluta árfolyama közel 15 százalékot esett az elmúlt két napban, ezzel két éve nem látott szintekre került a jegyzés. Az egész kriptopiacra kiterjedő hangulatromlás annak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái