Előfizetői tartalom

Mérgező, örök vegyi anyagok ellen hirdettek harcot a világ legnagyobb befektetői

Portfolio
Az örök, tehát a soha le nem bomló vegyi anyagok ellen hirdetett harcot egy vagyonkezelőkből álló koalíció, mivel szeretnék elérni, hogy az éghajlatváltozáson túl a biológiai sokféleségre és az emberi egészségre vonatkozó aggodalmakra is kiterjesszék a környezeti kockázatok kezelésére irányuló erőfeszítéseiket – számol be a hírről a Financial Times.

Az élelmiszercsomagolásban, főzőedényekben, ruházati cikkekben és szőnyegekben széles körben használt ún. örök vegyi anyagok több mint 9000 olyan vegyületből álló csoportot alkotnak, amelyek nem bomlanak le a környezetben, és amelyek az emberi egészséggel kapcsolatos problémákkal, többek között rákos megbetegedésekkel és reproduktív rendellenességekkel hozhatók összefüggésbe....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés