Hivatalos: elindult az ISD Dunaferr felszámolása

Portfolio
A kedd este kihirdetett rendkívüli rendelettel összhangban a szerdai Cégközlönyben már meg is jelent az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt. felszámolási eljárásának elrendelése.

A Fővárosi Törvényszék szerda délután hirdette ki a Cégközlönyben a Dunaferr, mint adós elleni felszámolási eljárásban az alábbiakat:

A Fővárosi Törvényszék a 28.Fpk.5804/2022/4. számú végzésével az ISD DUNAFERR Dunai Vasmű Zrt. felszámolását főeljárásban hivatalból elrendelte az 521/2022 (XII.13.) Korm. rendelete alapján.

A döntés, amire itt hivatkozik a törvényszék kedd este jelent meg a Magyar Közlönyben, és bár nem nevesíti a Dunaferrt a rendelet, mégis lehet lex Dunaferrnek nevezni. Lehetőséget adott ugyanis a felszámolási eljárás megindítására a bajba került cégnél, ez pedig információink szerint arra is alkalmas helyzet, hogy a társaság egy új piaci befektető bevonásával megmeneküljön.

Érdeklődésünkre egyébként a Gazdaságfejlesztési Minisztérium korábban szerdán megerősítette, hogy a Liberty Steel brit-indiai, acéliparban érdekelt cégcsoport érdeklődik vevőként a dunaújvárosi gyár iránt.

Szintén szerdán érkezett cégbíróság bejegyzése arról, hogy ideiglenes vagyonfelügyelőként önálló képviseletet lát el mostantól a Honoratior Kft., amely cég többek között felszámolói tevékenységet is folytat.

Az elmúlt napokban közelről követtük nyomon a vasművel kapcsolatos, szinte végzetesnek tűnő történet fejleményeit:

Címlapkép: Az első csapolás a dunaújvárosi ISD Dunaferr átépített nagyolvasztójában 2016. július 25-én. Forrás: MTI Fotó: Máthé Zoltán

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF