Előfizetői tartalom

Lehangoló hírt kaptak a Dunaferr dolgozói a novemberi bérek kifizetéséről

Csiki Gergely
A társaságcsoport kritikus gazdasági helyzetére tekintettel a novemberi havi béreket igencsak furcsán fizeti ki a Dunaferr - derül ki Evgeny Tankhilevich munkavállalóknak küldött csütörtöki leveléből. Ezek szerint péntekig a dolgozók a bérükből nettó 200 ezer forintot kapnak meg, az e feletti bérük kifizetése pedig egészen bizonytalanná vált. Igaz, a gyár jelenleg is zajló leállításának fényében ez nem váratlan fejlemény, de egyértelmű beismerése annak, hogy a vasmű életében nem jó irányba haladnak a folyamatok.

"A munkáltató 2022. december 9-ig hiánytalanul teljes összegben kifizet minden olyan munkabért, melynek havi összege a nettó 200 ezer forintot nem haladja meg" - olvasható többek között az általános vezérigazgató-helyettes levelében, amely már szinte ismerős is lehet a több ezer dunaferres munkavállalónak, mert tavaly sokáig két részletben jutottak a bérükhöz és legutóbb...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái