Előfizetői tartalom

Pluszban zárt Amerika

Portfolio
Ma tartotta az év utolsó kamatdöntő ülését a Magyar Nemzeti Bank, az előzetes várakozásoknak megfelelően nem változtatott a kamatkondíciókon a jegybank Monetáris Tanácsa, vagyis az alapkamat változatlanul 13 százalékon van. A befektetők elsősorban az ezt követő sajtótájékozatóra vártak, ahol Virág Barnabás többek között elmondta: a gazdasági növekedés jövőre jelentősen lassulhat de fennmaradhat a növekedés, a jegybank 0,5-1,5%-os GDP-bővülést vár 2023-ban. Emellett a jegybank jócskán megemelte a jövő évi átlagos inflációra vonatkozó prognózisát, illetve a szervezet szerint indokolt a szigorú monetáris kondíciók fenntartása. Az események után gyengülni kezdett a forint, a tőzsdén kisebb emelkedést láthatunk. Európa piacain közben leginkább bizonytalan hangulatú kereskedést láthatunk, a tengerentúlon ugyancsak oldalazás látszik.

2022. december 20. 22:05 Négynapos veszteségi sorozatot szakadt meg Az S&P 500 0,10%-kal és 11 ponttal nőtt, a Dow Jones 0,28%-kal és 145 ponttal nőtt, a Nasdaq mindössze 0,01%-kot és 18 pontot tudott emelkedni. 2022. december 20. 20:37 ...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái