Előfizetői tartalom

Az internet kedvenc chatbotja egy gyógyíthatatlan betegség elleni küzdelemben is nagy segítség lehet

Portfolio
A ChatGPT, amely pár hete mutatkozott be, hamar az internet kedvenc chatbotja lett. A némely válaszában meglepően kreatív gépi értelmet mi is kipróbáltuk, cikkünkben pedig azt írtuk, egyelőre nem tudni, hogy fog kinézni a mesterséges intelligencia gyakorlati felhasználása. Mostanra azonban már éppen elég idő telt el ahhoz, hogy beinduljon a kutatók fantáziája, így meg is jelentek az első javaslatok a chatbot hasznosíthatóvá tételére. Egy új tanulmány szerint a ChatGPT például nagy segítség lehet az Alzheimer-kór korai felismerésében - írja az Interesting Engineering.

A Drexel Egyetem kutató szerint az OpenAI GPT-3 algoritmusa a spontán beszédben olyan nyomokat képes felismerni, amelyek az esetek 80%-ában előre tudják jelezni a demencia kora szakaszának megjelenését - írja az Interestin Engineering. A PLOS Digital Health című folyóiratban közzétett Drexel-tanulmány a legújabb azoknak a vizsgálatoknak a sorában, amelyek a természetes nyelvi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés