Előfizetői tartalom

Elképesztő jóslat látott napvilágot: küszöbön állhat a robotok öntudatra ébredése

Portfolio
Régi fantáziája az emberiségnek egy olyan szuperintelligencia létrehozása, amely képességeiben és tudásában az emberi elmével egyenértékűvé vagy akár azt meghaladóvá válik. Az utóbbi időszak mesterséges intelligencia-robbanása nyomán, látva, hogy mire képes az egyelőre még "szűknek" nevezett mesterséges intelligencia, ez az álom elérhető közelségbe került. Nemrég egy fordítócég megosztott egy mérőszámot, amely megmutatja, mikor érhető el a mesterséges intelligencia szingularitása, vagyis mikorra tehető a valódi kognitív képességekkel rendelkező gépek megjelenése. Cikkünkben utánajártunk, hogyan képzeli el a tudományos világ a mesterséges általános intelligenciát, illetve milyen társadalmi változásokat generálhat a megjelenése.

Digital Transformation 2023 Aki kimarad, lemarad! Hogyan szerezz versenyelőnyt a mesterséges intelligencia használatával? Erről is szó lesz a Portfolio május 3-ai Digital Transformation konferenciáján! Információ és jelentkezés Általános mesterséges intelligencia Amikor egy mesterséges intelligencia képességeiről...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái