FONTOS Itt a kormánydöntése az üzemanyagárak szabályozásáról
 
Előfizetői tartalom

Elképesztő jóslat látott napvilágot: küszöbön állhat a robotok öntudatra ébredése

Portfolio
Régi fantáziája az emberiségnek egy olyan szuperintelligencia létrehozása, amely képességeiben és tudásában az emberi elmével egyenértékűvé vagy akár azt meghaladóvá válik. Az utóbbi időszak mesterséges intelligencia-robbanása nyomán, látva, hogy mire képes az egyelőre még "szűknek" nevezett mesterséges intelligencia, ez az álom elérhető közelségbe került. Nemrég egy fordítócég megosztott egy mérőszámot, amely megmutatja, mikor érhető el a mesterséges intelligencia szingularitása, vagyis mikorra tehető a valódi kognitív képességekkel rendelkező gépek megjelenése. Cikkünkben utánajártunk, hogyan képzeli el a tudományos világ a mesterséges általános intelligenciát, illetve milyen társadalmi változásokat generálhat a megjelenése.

Digital Transformation 2023 Aki kimarad, lemarad! Hogyan szerezz versenyelőnyt a mesterséges intelligencia használatával? Erről is szó lesz a Portfolio május 3-ai Digital Transformation konferenciáján! Információ és jelentkezés Általános mesterséges intelligencia Amikor egy mesterséges intelligencia képességeiről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés