Előfizetői tartalom

Afrika lehet az EU legfontosabb partnere a megújuló energiatermelés terén

Portfolio
"Az afrikai kontinens valószínűleg Európa legfontosabb partnere lesz a megújulóenergia-ágazat fejlesztése terén" - mondta Frans Timmermans az EurActive-nak a Nemzetközi Megújulóenergia-ügynökség (IRENA) Abu-Dzabiban tartott közgyűlése keretében adott interjújában. Mindez jól rávilágít arra, hogy a főként napenergia terén gazdag afrikai kontinens északi része mennyire fontos lesz főként Dél-Európa stabil és zöld áramimportja, illetve a hidrogéntermelés terén is, és közben az együttműködés az észak-afrikai térség stabil áramellátásának megteremtésében is kapóra jöhet.

A cikk utal rá, hogy már építik azt a tenger alatti vezetéket, ami Egyiptomból Görögországba visz zöld áramot napenergiából, a projekt mintegy 3,5 milliárd euróba kerül, 3000 MW-os a vezeték kapacitása és az évi 4,5 milliárd köbméternyi görög (orosz) gáz kiváltását célozza. Emellett a Marokkó és az EU közötti energetikai együttműködések is hasonló eredményeket...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái