Előfizetői tartalom

A nap végére megjöttek a vevők az amerikai tőzsdén

Portfolio
Eséssel indult tegnap a hét a tőzsdéken, miután a befektetők inkább profitot realizáltak az elmúlt hetek emelkedése után, illetve a múlt pénteki amerikai munkaerőpiaci adat felerősítette a kamatemelési félelmeket. Jerome Powell mai esti beszédét felfokozott várakozások övezték, az amerikai jegybankelnök kiemelte, hogy az infláció mérséklődik, viszont ha a makroadatok indokolják, nagyobb kamatemelésekre is sor kerülhet, mint amit a piacok áraznak. A kezdeti bizonytalankodás után a kereskedést végül jelentős pluszokkal zárták az amerikai indexek.

2023. február 07. 22:12 Megosztás Közel 2 százalékos pluszban zárt a Nasdaq A nap végére megjöttek a vevők az amerikai tőzsdén, a Dow végül 0,8 százalékos, az S&P 500 1,3 százalékos, a Nasdaq 1,9 százalékos pluszban zárta a kereskedést. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés