Előfizetői tartalom

Létfontosságú gyógyszerek hiányoznak a polcokról Európában, és még rosszabb lehet a helyzet

Portfolio
Gyógyszerhiány tombol Európa-szerte, a legtöbb országban szűkösek az antibiotikum-készletek és egyelőre nem látszanak enyhülésre utaló jelek, a generikus gyógyszerek alacsony árai mellett ugyanis nem éri meg a gyártóknak a kapacitásokat masszívan bővíteni. Vannak, akik szerint egyenesen fenntarthatatlan a generikus gyógyszergyártás jelen formájában Európában – írja összefoglalójában a Reuters.

Súlyos gyógyszerhiánnyal küzd Európa, hiányoznak a polcokról a generikus gyártók antibiotikumai, többek között a gyermekeknél alkalmazott készítmények. A koronavírus-korlátozások megszüntetésével a légúti fertőzések új lendülettel támadtak idén télen, ami a gyógyszerkereslet megugrását eredményezte, miközben a kínálat nem bővült. A probléma különösen akut...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés