Előfizetői tartalom

Csúnyán beszakadt Amerika a kereskedés végére

Portfolio
Az elemzői 5,4 százalékos konszenzushoz képest 6 százalékos volt a termelői árak növekedése az Egyesült Államokban az előző év azonos időszakához képest. Ugyan az adatok elmaradnak a várakozásoktól, de ennek ellenére is tovább mérséklődött az inflációs nyomás, hiszen decemberben még 6,5 százalékos volt a termelői árak növekedésének mértéke az előző év azonos időszakához képest. Ezt követően igencsak elromlott a hangulat a nemzetközi piacokon, az amerikai tőzsdék mellett az európai börzék is lefordultak, a dollár erősödése következtében pedig a nemesfémeket is megütötték.

2023. február 16. 21:00 Megosztás Csúnya mínusz lett a vége A kereskedési időszak utolsó fél órájában alaposan megütötték a tőzsdéket a befektetők: mindhárom index csúnya mínuszban zárta a mai napot. A befektetők a vártnál nagyobb infláció...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés