FONTOS Megjött a Standard and Poor's ítélete Magyarországról
 
Előfizetői tartalom

Látványos csapkodás volt az amerikai tőzsdéken, de végül az eladók kerekedtek felül

Portfolio
Az SVB bedőlése után rendkívül gyorsan kezdtek változni az események. Míg pénteken a tőzsdék jelentős mínuszban zártak egy esetleges bankválságtól való félelem miatt, addig az amerikai határidős indexek komoly emelkedés vetítettek előre a mai napra, miután a kamatemelési várakozások jelentősen lecsökkentek. Eközben az SVB után az amerikai szabályozó hatóságok vasárnap bezárták a New York-i székhelyű Signature Bankot, a kriptoipar egyik nagy hitelezőjét, hogy megakadályozzák a bankválság terjedését. Az események gyors változásával együtt a tőzsdéket is rángatták ma: korábban még úgy tűnt, hogy enyhülhet ma a tőzsdékre nehezedő nyomás, de végül Európában nagyon csúnya esés alakult ki, főleg a bankpapírokat ütötték meg a befektetők. Nap közben a magyar tőzsde egész jól tartotta magát, de délutánra elengedték az OTP-t és a Molt, mindkét papír árfolyama beszakadt. Eközben az amerikai tőzsdéken leginkább csapkodás látszott: mindkét irányba láttunk nagyobb elmozdulásokat, de végül a három vezető indexből kettő lefordult a zárásra.

2023. március 13. 21:02 Megosztás A zárásra lefordultak a tőzsdék Volatilis napjuk volt az amerikai tőzsdéknek, és ugyan az utolsó órákban még úgy tűnt, hogy kitart az emelkedés, végül három vezető indexből kettő mínuszban fejezte be a napot....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés