Előfizetői tartalom

Kimutatták az Apple tudósai: a legtöbben kóros alváshiányban szenvedünk

Portfolio
Az Apple egy tanulmányt tett közzé, amelyben kiderült, hogy a felnőtt emberek többsége nem teljesíti a minimálisan ajánlott 7 órás alvásidőt. A vizsgálat során 2,9 millió átaludt éjszaka adatait elemezték ki 42 000 Apple Watch tulajdonosnál, akiknek mindössze a 31 százaléka alszik az ajánlottnál többet - írja az abcnews.

Az American Heart Association átlagosan 7-9 óra alvást javasol éjszakánként. A rossz alvás a szív- és érrendszeri betegségek, a kognitív hanyatlás, a demencia, a depresszió, az elhízás, a magasabb vérnyomás, a magasabb vércukor- és koleszterinszint kialakulásának a melegágya. Az elemzéshez a kutatók olyan emberek adatait vették fel, akik önként jelentkeztek az Apple Heart...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés