Portfolio signature

Megállíthatatlanul dübörög az AI-forradalom - Itt vannak a cégek, amelyek vagyonokat fognak keresni a szuperokos robotokkal

Portfolio
A ChatGPT generatív chatbot a tavaly novemberi, nagy port kavaró megjelenésével azonnal gondolkozásra késztette a cégeket annak kapcsán, hogy tudnák a mesterséges intelligenciát saját működésükbe és termékeikbe integrálni. A chatbotot fejlesztő OpenAI-t komoly összegekkel támogató Microsoft irodai alkalmazásait és a Bing keresőmotort turbózta fel a ChatGPT-vel, de rajta kívül még van egy tucat cég, amely felülve az AI-vonatra, egészen kreatív megoldásokat dolgozott ki a generatív rendszerek hasznosítására. Cikkünkben ezeket a megoldásokat gyűjtöttünk össze.
Aki kimarad, lemarad! A mesterséges intelligencia témájával kiemelten foglalkozunk május 3-ai Digital Transformation konferenciánkon. Regisztráció és részletek itt!

Vállalati rendszerek és irodai alkalmazások

A Bain & Company vezetési tanácsadó cég már régóta együttműködik az OpenAI-jal, és az általa fejlesztett technológiáit már évekkel ezelőtt integrálta a folyamataiba és az általa fejlesztett vezetési rendszerekbe. A partnerségi megállapodás értelmében a Bain segít kitalálni a vállalati ügyfeleinek, hogy hogyan tudják a generatív mesterséges intelligenciát implementálni a működésükbe.

A Bain és az OpenAI közölték, hogy "új generációs" kapcsolattartó központok kiépítésére dolgoznak ki terveket, amelyeket bankok, távközlési és közműszolgáltató vállalatok használhatnak az értékesítést végző ügynökeik támogatására. Emellett a Bain a ChatGPT és a DALL-E együttes felhasználási lehetőségeit is vizsgálja, személyre szabott reklámszövegek és célzott marketingüzenetek kidolgozása érdekében. A pénzügyekben a generatív AI többek között az ügyfélpárbeszédek és a pénzügyi szakirodalom elemzésével segítheti a tanácsadók munkáját.

Roy Singh, a Bain globális analitikai vezetője szerint a partnerség kiegyenlítheti a technológiai vállalatokkal szembeni versenyfeltételeket, mivel a legtöbb cégnek milliárdokat kellene befektetnie ahhoz, hogy saját, az Apple Sirijéhez hasonló digitális asszisztense legyen.

Kedves Olvasónk!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2 490 forint. Az éves előfizetés díja 29 845 forint. Ha még nincs előfizetésed, az alábbi gombra kattintva könnyedén és gyorsan csatlakozhatsz a Signature előfizetői programunkhoz.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések