Előfizetői tartalom

Célba ért a német ellenállás? Mégsem tiltaná be teljesen a belső égésű motoros autókat az EU

Portfolio
A belsőégésű motorral hajtott autók értékesítésének 2035-ös betiltása tiltakozást váltott ki néhány országban, köztük a németeknél is, ezért az Európai Bizottság kidolgozott egy olyan tervezetet, amely lehetővé teszi a kizárólag klímasemleges e-üzemanyaggal működő, belső égésű motorral hajtott új autók értékesítését – írja a Reuters, a hírügynökség által látott dokumentumokra hivatkozva.

A javaslattervezet szerint az Európai Unióban létrehoznának egy új járműkategóriát az olyan autók számára, amelyek kizárólag szén-dioxid-semleges üzemanyaggal működnek. Kikötik azonban, hogy ezekben a járművekben olyan technológiát kell alkalmazni, amely megakadályozza, hogy más üzemanyaggal is működjenek az autók. A tervezet szerint ezeknek az autóknak olyan indítórendszerrel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés