Előfizetői tartalom

Megszólalt a CATL, fontos részleteket árultak el debreceni akkumulátorgyárról

Portfolio
Az ország történetének legnagyobb beruházását hajtja végre a kínai akkumulátorgyártó CATL Debrecenben, azonban a projekt nem aratott osztatlan sikert a közvéleményben. Számos kérdés merült fel a környezeti hatásokkal kapcsolatban és heves tiltakozás alakult ki a gyárral szemben. A cég egy háttérbeszélgetés keretében válaszolt az üzemmel kapcsolatos kérdésekre, ismertették a terveket, valamint a legfontosabb paramétereket a debreceni beruházásról.

Miért pont Magyarország? Miért pont Debrecen? Ahogy tavaly augusztusban a Portfolio is beszámolt róla, a CATL egy 3000 milliárd forintos (7,34 milliárd euró) beruházást jelentett be Debrecenben, melynek keretében a vállalat megépíti második európai üzemét a németországi akkumulátorgyár után. A debreceni üzem évi 100 gigawattóra teljesítménnyel fog működni. De miért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés