Előfizetői tartalom

Amerikában sikerült pluszban zárniuk a hetet tőzsdéknek

Portfolio
A hét első felében még az amerikai bankrendszer miatt aggódtak a piacok, ehhez képest tegnapra már jelentősen elkezdett javulni a hangulat a nemzetközi tőzsdéken - ez elsősorban annak volt köszönhető, hogy a héten egymás után tették közzé az első negyedéves számaikat a világ legnagyobb technológiai vállalatai, és rendre meg is verték a várakozásokat, ami nem csak ezeknek a cégeknek az árfolyamában, hanem a szélesebb piacon is jelentős emelkedéshez vezetett. Ma is elsősorban a gyorsjelentések alakítják a befektetői hangulatot, Európában azonban oldalazást láthatunk és a tengerentúlon is bizonytalan hangulatban indult a kereskedés, miután az Amazon és a Snapchat jelentése is elmaradt a várakozásoktól. Emellett gazdasági adatok tekintetében délután érkezett egy amerikai inflációs adatközlés - a a személyi fogyasztási kiadásokat mérő mutató kicsivel a vártnál magasabban alakult, ez azonban jelentősen nem befolyásolja egyelőre a befektetői hangulatot.

2023. április 28. 22:06 Megosztás Minden jó, ha a vége a jó Amerikában Erőre kaptak pénteken az amerikai tőzsdék, és az előző naphoz hasonlóan pozitív tartományban zártak, részben a technológiai szektorban működő cégek erős eredményének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés