Előfizetői tartalom

Jön a 11. uniós szankciós csomag, vétót lengetett be Szijjártó Péter

Portfolio
A napokban várható az, hogy az Európai Bizottság hivatalosan is javaslatot tesz a 11. uniós oroszellenes szankciós csomagra – írta pénteken reggel a Politico négy diplomata forrásra hivatkozva. Feltehetően ezzel függ össze az, hogy mivel a csomagba nukleáris témájú szankció is belekerülhet, ismét éles elutasítást fogalmazott meg pénteken Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, és a magyar vétót is belengette. Kijelentése szerint „Amennyiben javaslat születik a nukleáris ipar szankcionálására, azt mi Magyarország-ellenes javaslatnak fogjuk tekinteni és meg fogjuk vétózni".

Reggel a Politico hírlevele négy diplomata forrásra hivatkozva azt írta, hogy ma, vagy a jövő hét elején jöhet az Európai Bizottság felől a 11. oroszellenes szankciós javaslat, amit a szerdai ülésen akár már tárgyalhatnak is a tagállami nagykövetek, de egyelőre nem tudni pontosan, hogy mi lesz a csomagban. Pár napja arról írt a lap, hogy mérlegelés alatt áll: EU-n kívüli...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái