Előfizetői tartalom

Újra a bankválság a téma - Elromlott a hangulat a világ tőzsdéin

Portfolio
A nap elején még fűtötte az európai részvénypiaci emelkedést, hogy a tegnap délután érkezett adatok szerint a vártnál kedvezőbben alakultak az inflációs folyamatok az Egyesült Államokban áprilisban. Délután azonban kijött a brit kamatdöntés, ahol 25 bázispontos emelést láthattunk a Bank of Englandtól, ezzel pedig közel másfél évtizedes csúcsra, 4,5 százalékra emelték az alapkamatot. A döntés után elromlott a hangulat a kontinens tőzsdéin. Az amerikai tőzsdéken eséssel indult a nap köszönhetően többek között a regionális bankoknál látott újabb eladói hullámnak, de közben inflációs adat is érkezett a tengerentúlon: a vártnál kevésbé emelkedett az amerikai termelőiár-index áprilisban havi és éves szinten is.

2023. május 11. 21:55 Megosztás Kis mínusz Mérsékelt eséssel zárták a csütörtöki kereskedést a vezető amerikai részvényindexek, a Dow Jones 0,7, az S&P 500 0,2 százalékot esett. A mérsékelt hangulatromlás mögött vállalati gyorsjelentések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés