MASTERPLAST XPS Szabadka gyárátadó 20230519
Üzlet

Új gyárat adott át a Masterplast

Portfolio
Átadta ma ötödik nagy hőszigetelőanyag gyárát a Masterplast. A szabadkai gyár 5,05 milliárd forint értékű, zöldmezős beruházással létesült, amely évente 150 ezer köbméteres kapacitással XPS - zártcellás polisztirol - hőszigetelő termékek előállítására képes.

Az első magyar tulajdonú XPS gyár létesítéséhez a Külügyminisztérium a Külpiaci Növekedési Támogatási Program keretében nyújtott 50 százalékos mértékű, 2,52 milliárd forint összegű vissza nem térítendő állami támogatást.

A saját gyártású hőszigetelőanyag portfoliójának bővítése fontos eleme a vállalat növekedési stratégiájának, amely a piacok hatékony elérését biztosító stabil, európai ellátási lánc kiépítését célozza

– áll a cég közleményében.

Az XPS - zártcellás polisztirol - hőszigetelő anyagok piacán jelentős bővülést prognosztizál a Masterplast. A REPowerEU terv és „Fit for 55%” klímavédelmi csomag miatt fokozottan szigorodó épületenergetikai követelmények és szabályozásváltozások várhatók, melynek következményeként növekszik a terméktípus épületenergetikai felhasználása, amely a szigetelendő felületek és az alkalmazott termékek vastagságnövekedése mellett a kereslet jelentős bővülését okozhatja a következő években – közölte a cég.

Az újabb megvalósult gyártásfejlesztési beruházással a Szabadkán működő üzemkomplexumát bővítette tovább a társaság. A 2008 óta folyamatosan zajló nagyértékű fejlesztések révén a Masterplast szerbiai leányvállalata a vállalatcsoport legfontosabb vezértermékeinek előállításában meghatározó szerepet betöltő régiós gyártóközponttá fejlődött.

A 3600 négyzetméteres új üzemcsarnok évenként 150 ezer köbméteres gyártási kapacitásra képes.

A vállalat a tesztgyártási időszakot követően, a piaci viszonyokat is figyelembe véve, fokozatos felfutás mellett 100 ezer köbméter tényleges gyártást célozta meg az első teljes évben. Az üzemhez egy 2000 négyzetméteres raktárcsarnok, és mintegy 6000 négyzetméter szabadtéri raktár megépítése is kapcsolódott, míg a dolgozók és minőségellenőrző labor számára pedig egy 400 négyzetméteres irodaépület épült.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

A címlapkép forrása: Masterplast

moszkva-voros-ter-oroszorszag-kreml
török líra
szerbia-koszovo-konfliktus
Kevesebb fizetést ígérő álommunkahelyért hagyják ott a bankokat a dolgozók
spanyolország zászló
Lengyel zászló
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Szenior ügyfélkapcsolati koordinátor

Szenior ügyfélkapcsolati koordinátor

Sales manager

Sales manager

Senior webfejlesztőt keres a Portfolio Csoport

Senior webfejlesztőt keres a Portfolio Csoport
2023. június 7.
Portfolio Property X 2023
2023. június 8.
Portfolio Balaton Business Forum 2023
2023. június 1.
Financial IT 2023
2023. június 6.
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Túri Anikó gfm