Előfizetői tartalom

Bejelentette Orbán Viktor: Katartól is veszünk gázt

Portfolio
"Mi is vásárolunk majd gázt innen, több lábon állni mindig jobb, mint egyetlen lábon" – így jelentette be egy hétfő kora esti Facebook-videóban a katari gázvásárlást Orbán Viktor kormányfő. Ennél konkrétabbat egyelőre nem mondott, így nem tudni az időzítésről és mennyiségről sem, de közben több más területet is említett Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter közleményével együtt, amelyeken erősödhetnek a két ország közötti kapcsolatok.

A miniszterelnök vasárnap utazott Dohába, ahol Katar miniszterelnökének meghívására hivatalos látogatáson vesz részt, valamint Katar emírjének meghívására felszólal a katari gazdasági fórumon. Orbán Viktor hétfői videójában úgy fogalmazott: Az elmúlt évben megtanultuk, hogy Katar kulcsfontosságú ország Európa számára. A hiányzó orosz gáz tekintélyes részét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés