Előfizetői tartalom

Nem árt résen lenni: még azt is meglepheti a dübörgő technológiai forradalom, aki digitális bajnokként tekint magára

Portfolio
Az Amazon Web Services 2023. június 5-én nyitotta meg az első budapesti irodáját, ami része az AWS folyamatos közép-kelet-európai bővülésének, és hozzásegíti a vállalatot ahhoz, hogy hatékonyabban szolgálja ki a növekvő számú régiós ügyfélbázisát és partnereit. A magyarországi bővítés kapcsán Tomasz Stachlewskivel, az AWS közép-kelet-európai régiójának technológia vezetőjével beszélgettünk. Szóba került a helyi cégek digitális érettsége, a technológiával kapcsolatos tudatosságuk, és kitértünk arra is, hogyan tudja egy kezdő vállalkozás kihasználni a felhő nyújtotta lehetőségeket, ideértve a generatív AI-t is.

Miért választotta az AWS Budapestet? Hogyan értékelnéd a közép-kelet-európai régiót és Magyarországot az IKT-szakemberek tekintetében?

Számunkra magától értetődő volt, hogy az új irodát Magyarországon nyitjuk meg. Az előzményekről annyit érdemes elmondani, hogy már több éve együttműködünk itt több különböző céggel, és 2020-ban végrehajtottuk az első infrastrukturális beruházást is Magyarországon. A mostani bővítés közvetlen folyománya annak, hogy 2020 januárjában az AWS létrehozta a budapesti kiszolgáló bázisát, amellyel olyan fejlett technológiákat biztosítanak a helyi ügyfelek számára, mint az Amazon CloudFront tartalomszolgáltató hálózati szolgáltatás, az AWS rendszerein futó alkalmazások számára védelmet garantáló AWS Shield, valamint az AWS WAF, amely a webes alkalmazásokat védi a gyakori támadásoktól. Az AWS lokális kiszolgáló bázisa ugyanakkor hozzákapcsolta Magyarországot az AWS globális infrastruktúra-hálózatához.

Magyarország jó választásnak bizonyult, hiszen rendelkezik magasan képzett munkaerővel, különösen a technológiai területen. Emellett Magyarországon több nagyszerű cég működik, amelyek már foglalkoztatnak jól képzett szakembereket. Emiatt döntöttünk úgy, hogy a közép- és kelet európai régióban legközelebb Magyarországon bővítenénk.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés